Ekološka prehrana ima vedno večjo vrednost

Ko se zdravo prehranjujemo, nam ni potrebno skrbeti ali smo zaužili dovolj vitaminov in mineralov, saj vemo, da je ekološka prehrana predelana in pridelana naravno. In zato ima vitamine in minerale prisotne, saj jih razni pesticidi, konzervansi, umetne arome ne uničijo, saj ekološka prehrana teh stvari ne sme vsebovati.

Ljudje se res ne zavedamo, kako zelo je pomembna  prehrana za zdravje, hkrati pa je tudi boljšega okusa. Ta hrana ima vonj in okus in res lahko uživamo v njej. Seveda pa v prvi vrsti poskrbimo za naše zdravje in zdravje naših bližnjih. V Sloveniji se ne zavedamo, kako dobre pogoje imamo za to. V vsakem domu bi morali poskrbeti, da bi bila res kvalitetna hrana na mizi. Naši predragi kmetje nam ponujajo zlato hrano in ne bi nam bilo treba kupovati slabe konvencionalno pridelane hrane. Saj si z njo ne bomo naredili nič dobrega. Vseeno bomo zapravili denar, ampak od nje ne bomo dobili naše potrebe po mineralih, vitaminih, dobrih ogljikovih hidratih in beljakovinah, ki pa je velika. Tega v konvencionalni pridelani hrani ni.Za zdravje je ekološka prehrana bistvenega pomena.

Sedaj pa pomislite na naše otroke pri odraščanju, ko vse to potrebujejo, mi pa jim te hrane ne zagotovimo in jim raje nudimo hrano z kemičnimi dodatki. Dokazano je, če otrok uživa zdravo prehrano, ki vsebuje vitamine in minerale, bo seveda bolj zdrav, vendar ne smemo pozabiti, da bo tudi njegov učni uspeh boljši. Otrok se bo boljše počutil, vsekakor bo imel boljši imunski sistem.

Zato bi se mogli zavedati ,da prehrana prinese ogromno stvari za nami, kot je, da ti daje večjo življenjsko moč, vitalnost, dobro počutje, mladostniški  videz. Pri nas imamo srečo in je zdrava prehrana dostopna vsakemu gospodinjstvu in naše okolje, zrak, voda in zemlja so dovolj kvalitetne, da lahko pridelamo zdravo hrano. Tako imamo širok spekter ponudbe in lahko poskrbimo za pravi način prehranjevanja in s tem imamo zdravo telo. Zato vključite v prehrano ekološko predelano hrano, saj boste tako poskrbeli zase, za svoje bližnje in v končni fazi za naše okolje in zrak in tako  dodali vrednost k preprečenju ekološke katastrofe.

Slovenija  vse te pogoje ima samo zavedati se moramo tega in ne smemo nasesti velikemu neprestanemu oglaševanju po nezdravi prehrani. Ko je v našem domu zdrava prehrana, to  prinese dobro, dolgo in kvalitetno življenje.