Izolacija strehe je še kako pomembna, če razmišljamo o mansardnem stanovanju

Pri nas ni bila narejena izolacija strehe, ker zgornji del hiše še ni dokončan. Naš sin je bil takrat še majhen, ko smo gradili, danes pa si želi imeti na vrhu sobico. Bolj, kot mu je mož razlagal, da je potrebna izolacija strehe, bolj je on govoril, da bi si naredil sobico brez izolacije. Ker nisem vedela, kaj naj naredim, saj je že začel opremljati zgornji del hiše, sem se odločila, da mu rečem, da naj eno popoldan bo na podstrešju in če mu bo ok, potem resnično ni potrebna izolacija strehe. Vedela sem, da mu bo še kako vroče. 

Čakala sem, da bo prišel dol, ker mu bo postalo vroče, minilo je natanko dve uri, ko je prišel do mene in mi ves žalosten rekel, da sem imela prav, da je potrebna izolacija strehe, ker je prevroče. Ko sem ga tako videla žalostnega, sem vprašala za nasvet moža, koliko bi nas stala izolacija strehe, da bi si sin lahko naredil pravo sobo. Tudi mož je videl njegovo željo in odreagiral tako, kot bi vsak dober oče. Poklical ga je na podstrešje in ga vprašal, kaj si želi imeti. Sin mu je povedal, da si res želi samo eno veliko sobo, en kuhinjski kotiček in ločeno stranišče. Možu je bilo enostavno lepo, da je sin imel željo, da ostane doma. Tako ga je lepo vprašal, ali bi pomagal, da bi se to uredilo in da bi se najprej naredila izolacija strehe

Sin je očeta objel in mu obljubil, da bo vedno pomagal, kadarkoli bo potrebno. Delo se je začelo in kmalu je bila narejena izolacija strehe. Plačala pa sem jo jaz, ker sem enostavno mama, ki ima rada svojega sina. Danes je narejena izolacija strehe, soba, kopalnica in kuhinja. Naš sin ima svoj dom.