Kako prav vam pride kuhinja na dopustu

Ko sem bila še samska, mi kuhinja na dopustu ni pomenila prav nič, sedaj pa, ko imam družino, si ne predstavljam, da na dopustu nimam kuhinje. Tako izbiramo vedno apartmaje, ker nam hoteli niso všeč ravno zato, ker si v sobi ne moremo pripraviti svoje jedi. Tudi hoteli danes ponujajo dobro hrano, ampak vseeno mi to ne prevaga, ko se zjutraj prebudim in si lahko skuham svojo kavo, svoj čaj in naredim dober zajtrk. Vedno nesemo hrano s seboj, kajti prav ti zajtrki so nam pomembni, da zjutraj imamo hrano.

Otroci zjutraj dolgo spijo in da jih z možem ne čakava, da gremo skupaj na zajtrk, so nam apartmaji zato všeč, ker je v njih kuhinja, da si lahko pripraviva zajtrk in uživava skupaj, ko še otroci spijo. To nama je res lepo. Enkrat sva šla skupaj z otroki v hotel in tako sva zjutraj čakala dolgo, da so se otroci prebudili, uredili, da smo lahko šli na zajtrk, to nama je dalo vedeti, da v hotele ne bomo več hodili, dokler ne bodo tako veliki, da jih lahko zjutraj pustiva spati in greva na zajtrk sama.

Nam kuhinja na dopustu pomeni ogromno, lahko rečem, da si vedno delamo tri obroke in nikoli ne gremo jest ven. Preveč denarja bi nam šlo za obroke, tako si raje kuhamo sami. Tako smo se navadili in tudi videli, da je tako najboljše. 

Enkrat smo računali, koliko bi zapravili, če bi na obroke hodili ven in takrat smo videli, da se kuhinja na dopustu res splača in da je bolje imeti apartma, kot pa iti v hotel. Mi smo družina, ki nima rada, da jim kdo narekuje urnik, naša kuhinja pride v poštev, ko mi to želimo in tako nismo nikoli vezani na uro, posebej ne, ko smo na dopustu. Ko smo lačni, je kuhinja v uporabi, prej pa ne.