Koliko časa lahko zdrži akumulator

Koliko časa lahko zdrži akumulator, je bilo vprašanje, ki se mi je porodilo, ko je letošnjo zimo avto začel kazati prve znake dotrajanega akumulatorja.

Seveda sem se najprej začudil. Kako to, saj bi moral biti akumulator dober, saj avto niti ni tako star. Toda potem sem se moral ugrizniti v jezik, saj sem pogledal v prometno dovoljenje in videl, da bo avtomobil letos star že sedem let.

Le kam bežijo leta sem pomislil in se hkrati zavedal, da je prišel čas, ko bo treba poskrbeti za zamenjavo akumulatorja. Toda nisem se hotel kar tako predati ter se odločil, da bo trenutni akumulator počakal po letošnje pomladi. Malo zato, ker sem želel prihraniti še kakšen evro, delno pa zato, ker se zavedam, da je zima zelo škodljiva za akumulator.

In presenečenje je prišlo le nekaj dni kasneje. In to v obliki klica, ko me je klicala moja žena, da ji ne uspe zagnati avtomobila. No sem si mislil, verjetno ne bomo uspeli dočakati pomladi, nato pa sem se spomnil še en trik, ki sem ga želel poskusiti.

Iz omare sem povlekel električni polnilec za akumulator ter ga priklopil na akumulator, ki mu je odklenkalo. Nisem verjel, da mi bo uspelo, toda po nekaj urah polnjenja, sem končno zagledal na polnilcu zeleno lučko, kar je pomenilo, da je akumulator napolnjen.

V pričakovanju sem se usedel v avtomobil ter obrnil ključ avtomobila ter uspešno zagnal motor. Z olajšanjem sem se oddahnil, saj mi je uspelo podaljšati življenjsko dobo akumulatorja. Seveda v tem trenutku še nismo prišli do pomladi, sem pa moral to težavo reševati že dvakrat. Toda seveda se izplača, saj imam več časa, da se resnično odločim, kateri akumulator bom izbral. Seveda sem v tem času že našel odličen akumulator in spletno stran, ki ga prodaja. Če bi želeli tudi vi kupiti kvaliteten akumulator, vam vsekakor priporočam obisk spletne strani na povezavi v tem članku.