Natikači in otroci

Pri otroški obutvi smo starši zelo pazljivi, ker se zavedamo, da mora biti otroška obutev kvalitetna, tako zimska, poletni natikači, superge, copati. Kajti otroška nogica se razvija in raste in tako se stopalo mora pravilno razvijati in rasti. Če že šparamo pri oblekah, večina staršev ne špara pri otroški obutvi, vsi se zavedajo pomena kvalitetne obutve.

Meni so vedno pri nakupovanju otroške obutve delali težavo natikači, pa ne zaradi stila, ampak zaradi udobnosti in da se moj otrok ne bo spotikal, tako težko sem mu izbrala pravilne natikače, če so bili samo za nataknit, sem se bala, da se bo spotaknil, če pa so bili zaprti kot sandali, pa sem se bala, da mu vroče. Lahko rečem, da sem samo jaz komplicirala pri temu, ker sem bila bolj prestrašena mama, ker če sem gledala otroke po plaži so bili natikači in japonke na nogah otrok, tako majhnih, kot velikih.

Sama sem tako kupovala do 5 leta starosti otroku vedno zaprte natikače, da jih je lahko dal odzadaj na peto, tako je lahko lažje tekal na okoli, pa še jaz sem bila bolj mirna. 

Spominjam pa se leta, ko sem z tem strahom končala in prvič kupila otroku navadne natikače, njemu to sploh ni bil problem, on je letal z njimi, kot bi letal z drugimi čevlji, natikači za njega niso bili nič zoprnega in da jih ne bi znal nosit ali da bi se spotikal, pa čeprav je bil fant, ki je dosti letal naokoli, lahko rečem, da več kot hodil. Premagala sem ta strah in sedaj vem, da mu natikači nebi delali težav tudi že prej. Sem pač skrbna mama, malo preveč, rečem včasih tudi sama, ampak kaj hočem, takšna sem in ne morem iz svoje kože, natikači so zame samo spotikanje otroka in nepotrebni padci, posebej če so to fantje,  ki radi tekajo sem ter tja.