Naj bo vaša voda res čista!

Čistoča vode je seveda pomemben dejavnik pri določanju kakovosti vode. V končni fazi čistoča odloča o drugih kvalitetah vode, na primer o okusu, bistrosti in vonju, zato je pomembno, da poiščemo dejavnike, ki na čistočo vplivajo, ter skušamo poskrbeti za kar se da čisto vodo. V nekaterih primerih običajni filter za vodo zadošča in zagotavlja zadovoljivo čistost vode, kar poznamo pod izrazom pitna voda. Pitna voda pa prihaja iz javnih vodovodov, ki so opremljeni le z osnovnimi filtri, medtem ko samo boljši filtri za vodo nudijo res čisto, zdravo in okusno vodo. Dober filter za vodo, maksimalno izkoristiti dotok pitne vode, še bolj nepogrešljiv pa je za tiste, ki potrebujejo večje količine kakovostne vode.

Gostinski lokali so na primer tisti, ki dnevno porabijo zelo veliko vode. V takšnih lokalih nikakor ni vseeno, kako kvalitetna je voda iz pipe, saj ta neposredno vpliva na kakovost pripravljenih napitkov in posledično seveda na zadovoljstvo strank. Kava, čaj in drugi napitki so lahko zelo drugačni, če jih pripravimo z ustrezno prečiščeno vodo – v kombinaciji z drugimi sestavinami se namreč voda izkaže kot ključna sestavina, ki lahko opazno vpliva na končno kakovost pijače. Za očarljivo barvo toplega čaja in nepremagljivo aromo sveže pripravljene kave moramo uporabiti kakovostno vodo, ki doda piko na i izbranim sestavinam petičnih napitkov.

Za zagotavljanje kakovostne vode lahko tudi v gostinskih lokalih in drugih večjih porabnikih vode poskrbijo napredni filtri za vodo. Takšni filtri zagotavljajo stalen dotok kakovostne vode, s shranjevalnimi posodami pa poskrbijo, da je čista voda vedno pri roki. Poleg tega, da pripomorejo k kakovosti vseh pripravljenih pijač, pomagajo tudi pri ohranjanju čistoče kozarcev, skodelic in druge posode ter sistemov, kjer se voda pretaka. Brez vodnega kamna in drugih nedobrodošlih dodatkov je namreč čista voda bolj prijazna do gostincev in ne zahteva posebnega čiščenja!